Taylor 814c - mistrovské dílo z dílen Taylor

28.04.2023 11:39 - Tisková zpráva | foto: Kytary.cz

Akustické kytary z dílen americké značky Taylor Guitars jsou mezi hudebníky považovány za umělecká díla. Tuhle pověst mají nástroje napříč jejím produktovým portfoliem a přesto v nabídce kalifornského výrobce najdeme kytarové klenoty, kterým se během výroby dostalo extra výsostné péče a které patří do elitního klubu Builder’s Edition.

Luxus v každém detailu

Nejnovějším přírůstkem rodiny Taylor Builder’s Edition je elektroakustická kytara s modelovým označením 814ce. Taylor 814c má tělo tvaru Grand Auditorium a představuje naprosto všestranný nástroj vhodný pro hru trsátkem i prsty. Přední deska je zhotovena ze smrku Adirondack, zadní deska a luby z indického palisandru. Patentované žebrování V-Class zvyšuje hlasitost nástroje, prodlužuje jeho sustain a zlepšuje intonaci. Luxusní zpracování kytary podtrhuje finiš zadní desky a lubů v provedení Kona Edgeburst, perleťové polohové značky, rozeta ze zeleného abalone, ebenová lemovka hmatníku a headstocku nebo palisandrový pickguard či ebenové ladicí kolíky.

Taylor 814c
© Kytary.cz
Skvělá dynamika a silný zvuk

Firemní elektronika Taylor Expression System 2 představuje zcela unikátní způsob snímání zvuku, který posouvá možnosti jeho realistického podání do dosud nebývalých rozměrů. Pro snímání jsou použity tři nezávislé piezoelektrické snímače umístěné za kobylkou. Na rozdíl od konvenčních snímačů nesnímají pohyb desky směrem nahoru a dolů, ale přirozené vibrace kobylkového sedla vpřed a vzad. Zvuk je tak mnohem přirozenější, barevnější, příjemnější a lépe reaguje na dynamiku hry. Díky novému preampu je signál o 25 % silnější.

Dokonalý nástroj bez kompromisů

Pokud máte v hledáčku novou elektroakustickou kytaru a nechcete při jejím výběru spoléhat na kompromisy, model Taylor 814c by vaší pozornosti neměl uniknout. Vyzkoušejte si ho pohodlně v prodejně Kytary.cz a pokud si spolu sednete, můžete si ho odnést v luxusním kufru, který je k tomuto precizně zpracovanému nástroji přiložen zdarma.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY